2021 AHİ EVRAN YILI VE AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2021 Ahi Evran Yılı ve 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasındaki 34. Ahilik Haftası İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı

23 Eylül 2021


     2021 Ahi Evran Yılı ve 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasındaki 34. Ahilik Haftası İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     07/09/2021-08/09/2021 tarihlerinde Kırşehir dışında ise ilk kez Ardahan’da gerçekleştirilen ve Üniversitemizce düzenlenen Ahilik Eğitim Programına İlimiz protokolü, esnaflarımız, meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile üniversite hocalarımız katılım sağladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fazıl Yozgat ve Prof. Dr. Hüseyin Öztürk tarafindan verilen eğitimler büyük ilgi görmüştür.                                                     
     13/09/2021 tarihinde;
     Valilik Önü Atatürk Anıtında Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı çelenginin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile çelenk sunma töreni düzenlendi. Daha sonra Kutlama Komitesi, İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağı, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrenciler ve öğretmenleri ile birlikte Valilik Makamı ziyaret edilmiştir.
Sayın Valimiz Hüseyin Öner tarafından, Yılın Ahisi seçilen Secahattin Durmuş’a kaftanının giydirilmesi ardından Ahilik belgesi ve ödülü takdim edildi. Yılın Kalfası seçilen Yener Ahmetoğlu ve Yılın Çırağı seçilen Doğukan Dündar'a da belgeleri ve ödülleri takdim edilmiştir.
      İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen Ahi Evran Yılı ve Ahilik şiir yarışmasında dereceye girenler;
1. Cemal ve Zekiye Vatan Ortaokulundan Aslıhan Kasap
2. Cemal ve Zekiye Vatan Ortaokulundan Ahmet Atınç Dursun
3. Cemal ve Zekiye Vatan Ortaokulundan Uğurcan Gökçe
      Ahi Evran ve Ahilik kompozisyon yarışmasında dereceye girenler;
1. Şehit Türkmen Tekin Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Dilan Aktaş
2. Kazım Karabekir Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Boybeyi Turan Aktaş
3. Şehit Türkmen Tekin Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Esma Nur Kadak
      Sayın Valimiz Hüseyin Öner dereceye giren öğrencilerimizi makamında kabul ederek ödüllerini takdim etmiştir.
     14/09/2021 tarihinde;
     Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel, Ardahan Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve Yönetim Kurulu üyesi Deniz Özer ile birlikte Belediye Başkanımız Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Demirci ziyaret edilmiştir.
     Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya Yılın Ahisi Secahattin Durmuş ve Yılın Çırağı Doğukan Dündar'a işyerlerinde yaptıkları ziyaretlerde tebrik ederek hayırlı işler dileğinde bulunmuşlardır.
    15/09/2021 günü akşam Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce oda başkanları ve esnafımızın katılımı ile dostluk maçını düzenlenmiştir.
    16/09/2021 günü; Sayın Valimiz Hüseyin Öner, protokol üyeleri, esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte pazar esnafı ziyaret edilerek Ahilik haftaları kutlanmıştır. Pazar girişinde kurulan aşı çadırında pazar esnafı ve vatandaşların aşılarını tamamlamaları hususunda bilgilendirme yapılmıştır.
     17/09/2021 günü; Sayın Valimiz Hüseyin Öner ve protokol üyeleri ile birlikte sanayi sitesi esnafının Ahilik haftaları kutlanarak, sanayi sitesi girişinde kurulan aşı çadırında aşılarını tamamlamaları hususunda bilgilendirme yapılmıştır.
      Cuma namazından önce Merkez Camiinde Ahi Evran-ı Veli ve vefat etmiş tüm esnaflarımıza hatim duası okutularak cami çıkışı şeker dağıtılmıştır.
      Ayrıca, 15-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenen Ahi Evran-ı Veli Anma Etkinlikleri “Genç Ahiler Buluşuyor” programına katılım sağlamak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce İlimizden 1 kız 1 erkek olmak üzere 2 gönüllü gencimiz görevlendirilerek Kırşehir’e gönderilmiştir