ARDAHAN İLİ AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

Ardahan İlinde 32 incisi düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları Programı doğrultusunda yapılmıştır.

15 Ekim 2019
























Kutlamalara 16.09.2019 tarihinde kutlama komitesi üyeleri ile birlikte Valilik Makamını ziyaret edilerek başlanmış, kaftan giyme töreni yapılmış, İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına ödülleri verilmiştir.
Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle devam eden programda Sayın Valimiz, Ticaret İl Müdürümüz,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı, kutlama komitesi üyeleri ile birlikte İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı ve esnafımız hazır bulunmuştur. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından yapılan konuşmalarda; tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası kutlanmış, kardeş anlamına gelen, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, dinî ve toplumsal yönü olan bir esnaf teşkilatı olan Ahilik kültürünü çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak için esnaf olarak sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahi Evran muhabbeti ile birbirimizi kucaklayarak dünya milletleri ile yarışmamız gerektiği vurgulanmıştır.
İl Müdürümüz ve oda başkanları tarafından Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Ardahan Üniversitesi Rektörü ziyaret edilmiştir.
Sayın Valimiz, İl Müdürümüz, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız tarafından esnaflara yapılan ziyaretlerde esnafların sorunları dinlenilerek, lokum dağıtılmış ve Ahilik haftaları kutlanmıştır. Ayrıca İlin Kalfası ve İlin Çırağının iş yerleri ziyaret edilerek Bakanlığımızın gönderdiği belgeler takdim edilmiştir.