İl Müdürlüğümüzün Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) programı

21 Haziran 2021



Ticaret Bakanlığımız Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüzün Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) programı kapsamında; Ardahan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin “Soğuk İklimin Sıcak Elleri” başlıklı projesi ile hibe desteği kazanarak, Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan yöresel ürün ve yemek üretimi atölyesini Sayın Valimiz Hüseyin Öner eşi Zehra Mine Öner hanımefendi ile birlikte ziyaret etti.
 
Sayın Valimiz Hüseyin Öner; “Kadınlarımızın üretmesi, iş hayatında olması çok önemli. Ardahan Kadın Girişimi Üretme ve İşletme Kooperatifimizde bu anlamda kadın girişimciler için önemli bir adres Yöresel ürünlerimizin de işleneceği, kadınlarımızın el emeği ile bezenerek yöremizin, ilimizin ekonomisine katkı olarak döneceği güzel bir girişim. Öncelikle S.S Ardahan Kadını Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizin üyelerini tebrik ederek, projeye destek olan Ticaret Bakanlığımız ve projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sayın Valimize projenin her aşamasında desteklerinden, ilgi ve alakalarından dolayı Bakanlığım adına çok teşekkür ediyorum.
 
Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin aynı zamanda proje okulu olması sebebiyle yiyecek içecek hizmetleri ve gıda teknolojileri bölümlerinin kullandığı alan bu projenin uygulanmasına ilişkin olarak kooperatife  tahsis edilmiş olup, proje kapsamında burada yöresel ürün ve yemek üretimi yapılacak, aynı zamanda yiyecek, içecek ve gıda bölümündeki kız öğrencilerimize burada staj yapma imkânı sağlanacaktır.