18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında kutlanan 36. Ahilik Haftası kapsamında İlimizde düzenlenen kutlama programı

04 Ekim 2023



18-24 Eylül 2023 tarihleri arasındaki 36. Ahilik Haftası İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.
Valilik Önü Atatürk Anıtında Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı çelenginin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile çelenk sunma töreni düzenlenmiş, daha sonra Ticaret İl Müdürü,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, Kutlama Komitesi üyeleri, İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağı birlikte Valilik Makamı ziyaret edilmiştir.
 
Sayın Valimiz Hayrettin ÇİÇEK tarafından, Yılın Ahisi seçilen Murat KARACA, Yılın Kalfası seçilen Dursun KARADAĞ ve Yılın Çırağı seçilen Birkan ÇELİK’e belgeleri ve ödülleri takdim edilmiştir.
Sayın Valimiz Hayrettin ÇİÇEK ile birlikte sanayi sitesi esnafı, pazar esnafı ile merkez çarşı esnafı ziyaret edilerek Ahilik haftaları kutlanmıştır.
Ticaret İl Müdürü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan V. ile birlikte Belediye Başkanımız, Ardahan Üniversitesi Rektörümüz ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ziyaret edilmiştir.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ahilik kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen program kapsamında Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Ahilik Kültürü konulu konferanslar verilmiştir.
Ahi Evran ve tüm vefat etmiş esnaflara cuma namazında vaaz ve hatim duası okutulmuş, cami çıkışında lokum dağıtılmıştır.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; Ahilik sistemini gençlere tanıtmak ve Ahilik Kültürünü genç kuşaklara aşılamak amacıyla 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenen programa katılım sağlamak üzere, İlimizden 1 erkek gönüllü gencimiz görevlendirilerek Kırşehir’e gönderilmiş, İlimiz coğrafi işaretli Damal bebeği standı açılarak tanıtımı yapılmıştır.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen esnaflar arasından oluşturulan karma takımlar ile futbol dostluk maçı yapılmıştır.